PlasmaMade KeukenKrant

Plazma teknolojisine dayalı resirkülasyon

PlasmaMade

PlasmaMade hava filtresi, kendini temizleyen bir resirkülasyon filtresidir. Dört farklı filtre türü içerir: plazma filtre, cam lifi filtre, elektrostatik filtre ve son olarak karbon filtre. Aspiratörlerde çalışması için özel olarak geliştirilmiştir. Sadece bilindik yemek kokularını değil, aynı zamanda polen ve bakteri gibi kötü materyalleri de kaldırmaktadır.
Hollandalı kaşif Martin van der Sluis bu ürününden gurur duymaktadır. Günümüzde PlasmaMade filtre dünya çapında satılmaktadır ve TÜV sertifikasına sahiptir.

Van der Sluis sektöründe sadece bir mutfak uzmanı olarak değil, aynı zamanda PittCooking’in (mutfak tezgahına entegre ocak) geliştiricisi olarak ünlü bir kişidir. Oğlunun alerjiden dolayı çok sorun yaşamasından dolayı o ve kardeşi evdeki hava kalitesini geliştirebilecek bir şey icat etmek için çalışmaya başlamışlardır. Van der Sluis bu konuda “İcadımız üzerinde yaklaşık beş yıl boyunca çalıştık. Bu çalışmalarımızın da meyvesini sadece bir bisküvi kutusu boyutunda olan ve hem eski hem de yeni aspiratörlere takılabilecek PlasmaMade filtrenin icadıyla aldık. Bu cihaz havadaki tüm kötü materyalleri yok ediyor: Yemek kokularını, tozları, poleni, bakteriyi, diğer kokuları, sigara dumanını, virüsleri, mantarları… aklınıza ne gelirse!” diyor.

Çalışma Süreci
PlasmaMade filtre takılı bir aspirator çalıştırıldığında, aspiratörün kendi yağ filtresi ilk olarak yağ ve diğer kaba materyalleri filtreler. Bunun ardından hava PlasmaMade hava filtresi ile temizlenir. Hava Akımı PlasmaMade filtresini açan bir sensör tarafından tespit edilir. Hava akımı ve pis havanın miktarına göre belli bir iyonize plazma (O3) havaya aktarılır. Bu iyonize plazma (O3) kirli havadaki O2 moleküllerini yok ederek havayı temizler. Sadece CO2 ve su buharı kalır. Bu süreç esnasında elektrostatik filtre tarafından cam lifi filtre harekete geçirilir. Bu ortak süreç esnasında tüm toz partikülleri toplanarak ortadan kaldırılır. Bu süreç esnasında ortaya çıkan minimum miktardaki duman partikülü ise iyonize plazma tarafından ortadan kaldırılır. Son olarak, karbon filtre havayı bir kez daha temizler.

Düz model
Orijinal PlasmaMade filtre daireseldir ve konvansiyonel aspiratörlerle entegre olmak için tasarlanmıştır. Bununla birlikte, ters aspiratörler hala kullanılmakta olduğundan Van der Sluis tarafından bu duruma da bir çözüm getirilmiştir. Birkaç hafta önce ek bir model yayınlanmıştır. Bu ek model ters aspiratörler için özel bir şekilde tasarlanan bir düz model olup aspiratöre rahatlıkla yerleştirilebilir. Van der Sluis bu model hakkında “PlasmaMade hava filtresinin düz sürümü kendisini sadece şekliyle diğer filtreden ayırır. Dairesel model ile tüm çalışma prensipleri aynı olduğundan tüm özellikleri de aynıdır.” Şeklinde bir açıklama yapmıştır.

Dağıtım
Van der Sluis basitlik ve açıklığı seviyor. Bu yüzden kurulumun „Herkes tarafından kurulabileceğini“ ve „Gerçekten tak ve çalıştır şeklinde bir sistem“ olduğunu belirtiyor.

Aynı basitlik ve açıklık üretici tarafından oluşturulan dağıtım modelinde de kendini gösteriyor. „İthalatçılarımızla birlikte çalışıyoruz; bu yüzden ne dükkânlara ne de müşterilere doğrudan satış yapmıyoruz. İthalatçılarımızla açık koşullar üzerinde anlaşıyoruz. Onlar filtrelerimizi tüccar için sabit olan ücret ve marjında alıyorlar ve bu sayede müşteriler için fiyat dünyanın her yerinde neredeyse aynı oluyor.“

Geleceği
Van der Sluis keşfetme sürecini henüz bitirmiş değil. “PlazmaMade filtremizin önünde birçok fırsat görüyoruz. Cihazımızın ofislerde, hastanelerde, okullarda, laboratuvarlarda kullanıldığını düşünün… Çevremizde temiz havanın en önemli faktör olduğu o kadar çok alan var ki!”

Şirketi ve PlasmaMade filtreyi daha yakından tanımak isteyenler şirketin bulunduğu birçok ticaret fuarından birine katılabilirler. Örneğin, Löhne’deki Area30 (Eylül) ve Köln’deki LivingKitchen (Ocak) bu tarz fuarlardandır. Bu süre zarfında web sitesini incelemek de faydalı olabilir. Sitede filtrenin çalışma prensibi birçok farklı dilde detaylıca anlatılmıştır. www.plasmamade.com

PlasmaMade filtre sadece bilindik yemek kokularını değil, aynı zamanda dumanı, polenleri, bakterileri, tüm türden kokuları, virüsleri ve mantarları da ortadan kaldırır.

Martin van der Sluis’e göre “Müşterilerimiz resirkülasyon başlığıyla tasarruf edecekler; çünkü pis hava dışarıya bırakılamaz ve PlasmaMade filtremizle temiz havayı rahatlıkla elde edebililrier!”

PlasmaMade filtre çok kompakttır. Hem eski hem de yeni aspiratörlerde rahatlıkla kullanılabilir. Üretici tarafından “Çocuk oyuncağı” olarak nitelendirilen kurulum süreci “gerçekten tak ve çalıştır prensibine göre çalışmaktadır”.

Orijinal silindir PlasmaMade filtre geçtiğimiz ay bir ‘kardeş’ edindi: sıva dibine takılarak ters aspiratörlerde çalışabilecek bir düz model tasarlandı.